5 Липня 2017
views 439

Відбулася грандіозна світова прем’єра українсько-словацького фільму «Межа»!

У рамках однієї з найпрестижніших міжнародних кіноподій – 52-го міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах – відбулася світова прем’єра українсько-словацького фільму «Межа».

Знімальна група на чолі з режисером Петером Беб’яком та акторами Томашем Машталіром, Емілією Вашаріовою, Анди Грицом, Зузаною Фіаловою, Крістиною Канатовою та українськими акторами Риммою Зюбіною, Олександром Піскуновим та продюсером Андрієм Єрмаком пройшли по червоній доріжці кінофестивалю.

За кілька годин до показу з аншлагом відбулася coctail party від Словацького Кіноінституту, що була присвячена саме прем’єрі «Межі». У Grand Hall готелю «Термаль», де відбувалась прем’єра, не було жодного вільного місця, і навіть сходи були зайняті зацікавленими глядачами.

Підтримати нашу кінороботу до Чехії прибув віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко з офіційною культурною делегацією. У своїх соцмережах він відразу поділився враженнями після перегляду стрічки:

«Потужний проект, потужна україно-словацька команда фільму (режисери, актори, оператори, продюсери та ін.) Як наслідок – сам фільм вийшов глибоким, надзвичайно високого рівня. Недарма україно-словацька стрічка «Межа» потрапила до основної конкурсної програми кінофестивалю у Карлових Варах. Нам є чим пишатися! Чекаємо висновків журі фестивалю і, звісно, прокату фільму в Україні. Сам подивився і раджу всім це зробити…»

Нагадаємо, що «Межа» – це перша в історії українсько-словацька копродукція, кримінальний трилер словацького режисера Петра Беб’яка, який поклав в основу фільму реальну гостросюжетну історію, що відбулася на словацько-українському прикордонні у 2007 році, на межі вступу Словаччини до Шенгенської зони.

Свіжі новини