14 Січня 2021
views 17

«Київ Квітучий» висадить новорічні ялинки у київських парках

Навесні цього року громадська організація «Київ Квітучий» висадить у київських парках ялинки в горщиках, які кияни купували на Новорічні свята.
 
Ольга Джарти, засновниця громадської організації «Кіїв Квітучий», на початку грудня запустила соціально-екологічний проект, мета якого – подбати про природу й підійти до Новорічних свят усвідомлено.
 
Проект отримав багато запитів на придбання ялинок у горщику для висадки в київських парках, а також позитивних відгуків. Частину дерев висадять самі власники, а частина навесні вирушить у київські парки.
 
«Я рада, що з кожним роком зростає увага до екології та усвідомленого споживання. І вірю, що з кожним днем наша ініціатива буде знаходити однодумців, а збереження навколишнього середовища стане дієвим трендом», – розповіла про ініціативу Ольга Джарти.
 
Напередодні свят «Київ Квітучий» заснував нову новорічну традицію зі збереження лісу і закликав не купувати зрубану ялинку, а вибрати деревце в горщику. Навесні «Київ Квіт» висадить усі ялини в київському парку. Вибираючи ялинку в горщику, ви зберігаєте природні ресурси зелених насаджень, чим, безумовно, допомагаєте їх захисту від незаконної вирубки заради прибутку.
 
Ще одним важливим чинником є правильна утилізація ялинок, їх можна здати у спеціальних пунктах, де це зроблять виключно з користю для екології міста. У Києві працює 10 пунктів прийому, здати живий новорічний атрибут можна до 1 лютого.

Свіжі новини