7 Червня 2023
views 52

Команда фільму “Перший код” презентувала офіційний трейлер двома мовами!

Команда художньо-документального фільму “Перший код” презентувала трейлер одразу двома мовами: українською та англійською.  Фільм, бюджет якого становить 500 000 доларів, вже крокує світом із закритими показами. Перший закритий передпоказ для представників  IT-індустрії відбувся у Києві в кінотеатрі “Жовтень”  на початку травня й зібрав багато схвальних рецензій. Найближчим часом команда планує закриті передпокази серед представників IT-індустрії  у  Варшаві, Лондоні, Берліні, Барселоні, Лісабоні, Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Сан-Франциско.

Загалом продюсер фільму Владислав Савченко  повідомив, що фільм вийде в широкий міжнародний прокат восени 2023-го й буде перекладений шістьма  мовами. 

“Перший код” — історія-подорож у часі: вона розпочинається ще з 50-х років — від створення українськими інженерами першого комп’ютера — й триває до сьогодення, коли ІТ-сектор став не лише потужною індустрією, а й важливим фронтом у війні з росією. “Перший  код” розповідає про реальну боротьбу з ворогом IT-спеціалістів, які об’єдналися у 300-тисячне віртуальне військо, та звичайних людей, що змогли протистояти ворогу за допомогою смартфона. 

Кожен глядач почує історії про створення кібер-військ з уст найвпливовіших людей світу, зокрема від міністра цифрової трансформаціі України Михайла Федорова, про те, яку роль зіграв кожен українець у кібер-війні.  Фільм також розповідає про історію української IT-індустрії в цілому — від зародження до цілісної структури кібервійськ.

Продюсером та автором дослідження виступив IT-підприємець Владислав Савченко. Режисером картини став Артур Лерман, відомий за стрічкою “Область героїв” — про героїчні історії простих українців.

“Перший код” зроблений на рівні Голівуду, в форматі документальної драми. Це кіно на основі інформації з публічних джерел, розмов із фаундерами IT-компаній. Розповіді з перших вуст про те, як зароджувалася українська IT-сфера. Відтворення подій, що передає емоцію від часів 90-х і до сьогодні. 

У зйомках фільму взяли участь представники компаній EPAM Ukraine, 3DLOOK, ELEKS, Looksery, Techiia holding, Sigma Software Group, SoftServe, НІКС, Uklon, Infopulse Ukraine, а також представники Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України та Міністерства цифрової трансформації.

Свіжі новини