3 Серпня 2021
views 215

«Кава з кардамоном»: костюмована драма нового покоління в українському кінематографі

Телеканал СТБ і Solar Media Entertainment за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду знімають костюмовану драму «Кава з кардамоном» за романом львівської письменниці Наталії Гурницької. 

Шоураннер і виконавиця головної ролі – Олена Лавренюк. Її партнером став польський актор Павло Делонг, відомий за міжнародними стрічками, як «Список Шиндлера» і «Дім».

«Кава з кардамоном» – це драматична історія забороненого кохання юної дівчини із дорослим одруженим польським шляхтичем, яка розгортається у Львові XIX століття, за часів «Весни народів».

«Років 5 тому мені в руки потрапила книга, і я дуже захотіла її екранізувати. Мене неймовірно вразила історія. Але мені говорили, що це неможливо. Що такі історії, історичні драми, не продаються. Це було ще до «Кріпосної». Так що після виходу драми я дуже раділа. Цей шлях від ідеї до сьогоднішньої реалізації – неймовірний. До сих пір не вірю в це і дуже щаслива. Ідея серіалу набагато глибше, ніж просто історія Попелюшки», – коментує Олена Лавренюк.

Зйомки почалися в селі Вишня Львівської області. Також вони тривали в Жовкві, Львові та в Києві. Режисером фільму стала Ірина Громозда, відома роботами «Любов матері», «Схованки» та інші.

Прем’єра серіалу «Кава з кардамоном» відбудеться вже наприкінці 2021 році.

Свіжі новини