15 Травня 2023
views 45

Фільм за півмільйона доларів - «Перший код» показали першим глядачам!

У кінотеатрі «Жовтень» відбувся закритий передпоказ фільму «Перший код». 
 Близько трьохсот глядачів IT-спільноти Києва першими побачили фільм-подорож у часі, яка починається ще з 50-х років – від створення українськими інженерами першого комп’ютера і до сьогодення коли ІТ-сектор став не лише потужною індустрією, а й важливим фронтом у війні з росією. 

На закритому показі були присутні відомі IT-бізнесмени, інфлюенсери та представники IT команій. Також були присутні і близько двадцяти членів знімальної команди на чолі з режисером Артуром Лерманом. 

Спеціальними гостями стали: Віталій Дятленко – співзасновник компанії Uklon, та президент корпорації SoftServe – Тарас Кицмей, які прямо на сцені кінотеатру разом з продюсером Владиславом Савченко провели дискусію на тему важливості українських IT у світі. Ведучим заходу став Анатолій Анатоліч.

Після перегляду зал аплодував стоячи! «Перший код» – фільм, який має побачити кожен, аби розуміти, що IT-армія в сучасній війні відіграє надважливу роль.

«Свої емоції я не можу описати в одному реченні, але знаю, що ми з командою зробили дещо дуже важливе не лише для українського ІТ, а й для України на міжнародній арені! Відтоді, як ми починали створювати «Перший код», від ідеї до сьогоднішнього дня, змінилося все! Амбіції нашої команди зростали з кожним знімальним днем. Ми бачили, що наш фільм потрібен не лише Україні, а й усьому світові. І зараз я відчуваю неймовірну гордість за те, що ми отримали в фіналі. Сценарій, художня голлівудська картинка та ексклюзивна інформація від лідерів української ІТ-індустрії вразять кожного глядача. «Перший код» – це фільм, який справді змінить уявлення про українську ІТ-сферу» – поділився своїми емоціями Владислав Савченко.

Також на прем’єрі відбулася пресконференція, де продюсер пообіцяв, що український документальний фільм має бути перекладений на шість мов аби цей фільм побачив увесь світ, а бюджет кінострічки складає півмільйона доларів!

«Насправді, я дуже хочу задублювати кіно якомога більшою кількістю мов, звичайно, я думаю про німецьку, польську, французьку, італійську, іспанську і англійську багатоголосну. А щодо бюджету, то фінансування я взяв на себе, адже я вірю в велике майбутнє нашої технологічної індустрії. Проінвестувати 500 тис. доларів в історію, яка може принести мільярди, десятки чи сотні мільярдів, привернути увагу, я думаю це чудова ідея! Наша мета: показати що ми не тільки be brave, ми ще й розумні, ми креативні, ми підприємці, ми розбираємося в IT і цей фільм якраз допоможе нам це зробити. Подальший план це майже 30 закритих показів по світу, від Берліну до Сан Франциско, Нью Йорку, Маямі і так далі. Це перший передпоказ, зараз ми спробуємо цей формат і потім будемо вже показувати IT-комʼюніті світу, на що здатна Україна, і пропагувати саме інвестиції, аби всі звернули увагу, замовляли якісь розробки, або ж дивилися які продукти, стартапи є в Україні, тому що насправді світу треба себе продати. Наша місія в тому, щоб зробити круту, класну історію для українського IT і розказати її всьому світу, а коли до України прийдуть інвестиції та проєкти, на нас звернуть увагу великі інвестиційні та венчурні історії, які будуть робити в нашій країні офіси і дивитися саме на українських підприємців, через те що в Україні є певна особливість» – розповів продюсер фільму.

Ексклюзивний саундтрек до фільму «Перший код» написав гурт TVORCHI.

У зйомках фільму взяли участь представники компаній EPAM Ukraine, 3DLOOK, ELEKS, Looksery, Techiia holding, Sigma Software Group, SoftServe, НІКС, Uklon, Infopulse Ukraine, а також представники Інституту кібернетики імені В. М. Глушкова НАН України, Міністерства цифрової трансформації, зокрема міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Стрічку в широкому прокаті можна буде побачити вже восени.  А перед цим «Перший код» з закритими показами поїде у світове турне.

Наразі йдуть активні перемовини, щодо показу фільму на відомих стрімінгових платформах, таких як Netflix та Amazon.

Свіжі новини