30 Листопада 2019
views 395

“Браво”, – голлівудська тренерка з акторської майстерності оцінилаукраїнське кіно!

29 листопада в київському Fairmont Grand Hotel відбулась професійна кінодискусія: одна із найвідоміших тренерок акторської майстерності у світі Івана Чаббак була вражена українським кіно та відмітила його позитивні зміни.

Напередодні третього воркшопу в Києві Івана зустрілась з журналістами та представниками столичної кіноіндустрії. Спеціальнодля цього вона переглянула драматичний фільм Марисі Нікітюк 2018 року «Коли падають дерева» та проаналізувала його перед аудиторією.

«Першого разу, коли я приїжджала до Києва, з акторами ми працювали набазовому рівні, вдруге – це вже був вищий рівень, і цього року я очікую, щозможу піднятися ще на кілька професійних рівнів вище з ними», -прокоментувала свій третій приїзд Івана Чаббак, після чого вона приступила дорозбору стрічки «Коли падають дерева». «Браво,це чудовий фільм, він мені дуже сподобався. Хочеться сказати що, попри всідогми і суспільні правила, людина повинна постійно шукати та досліджувати,відчувати своє серце, душу, слідкувати за своїми власними бажаннями. Основна ідея фільму, на мій погляд, це залишатись дитиною у будь-якому віці, неважливовам 12 років, 20 чи 80 років. Мені дуже імпонує, що в цьому фільмі підіймається міжнародна універсальна тема і вона буде зрозуміла кожному!», – розповіла Івана.

Послухати кінопрофі світового рівня прийшли: Анатолій Анатоліч, Олексій Гладушевский, Соломія Вітвіцька, Анатолій Анатоліч, Даша Коломієць, Пилип Іллєнко, Анна Добриднєва, а також режисерка такаст стрічки «Коли падають дерева»: Марися Нікітюк, Анастасія Пустовіт, Євген Григор’єв, Петро Пастухов, Марія Трепікова та інші.

А ще вперше для свого воркшопу США покинула донька Івани – Клер Чаббак, яка спеціалізується на роботі з маленькимиакторами. В США Клер працювала з акторами серіалу «Дуже дивні справи» (Stranger Things).

«Ми адаптуємо аналогію, за якою Івана працює з дорослими, у роботі з маленькими акторами. Ми менше говоримо про якісь теми, про які ми говоримо з дорослими, однаку нас є хімія і між маленькими учнями. Це може бути і під час танцю, просто підчас усмішки і так далі. І переживання у таких маленьких акторів, є такими ж, які у дорослих, і з ними також треба працювати. Саме цим я і займаюсь», – прокоментувала Клер Чаббак.

«Кінематограф в нашій країні дуже стрімко розвивається, на відміну відосвіти. Тому я дуже вдячна Держкіно, яке нас підтримало цього разу, Проте дуже хотілосяб, щоб нас підтримували ще більше, задля того, щоб такі воркошопи були ще доступнішими.Я готова робити це ще не раз за такої підтримки, адже цей процес вимагає дужебагато зусиль та праці», – розповіла Олена Лавренюк, ініціаторка приїзду Івани до Києва.

Свіжі новини