29 Квітня 2021
views 164

12 зіркових голосів дванадцятьма мовами: Пономарьов готує ексклюзив до Великодня!

Олександр Пономарьов написав музику до уніфікованого великоднього піснеспіву, слова якого сотні років не змінювалися. «Христос Воскрес!» виконують у всьому світі, але під різну музику. Пономарьов вирішив створити єдину мелодію на всіх і зібрав дванадцять вітчизняних та міжнародних знаменитостей!

Учора у дендропарку «Добропарк» відбулися зйомки найочікуванішого відео від українських та міжнародних зірок до Великодня «Христос Воскрес!», прем’єра якого запланована напередодні свята, 1 травня, на YouTube-каналі Олександра Пономарьова.

«Цей піснеспів є канонічним у всьому християнстві. Він є в усіх країнах світу, в усіх християн світу. Єдине, що не об’єднувало його – це музика. Ми записали «Христос Воскрес!» дванадцятьма мовами, аби цей піснеспів могли послухати в усьому світі і католики, і православні», – поділився Пономарьов.

Така практика буде використовуватися вперше в світі: традиційна пісня, що записана різними мовами, прозвучить на одну мелодію.

У зйомці взяли участь 120 персон: оркестр та хор Заслуженого Академічного Ансамблю пісні і танцю Збройних Сил України на чолі з художнім керівником Дмитром Антонюком, діти Art music school ZABAVA та дванадцять зірок, які співають різними мовами, серед яких: Олександр Пономарьов (українською), Віктор Павлік (турецькою), Тоня Матвієнко (старослов’янською), Оля Цибульська (іспанською), Віталій Козловський (грецькою), Тарас Тополя (англійською), Арсен Мірзоян (французькою), Наталя Холоденко (грузинською), Zlata Ognevich (італійською), оперний співак Хе Му (китайською), DZIDZIO (польською) та настоятель монастиря у Грузії схиархімандрит отець Серафим (мовою Ісуса Христа – арамейською).

Аранжувальником мелодії виступив Дмитро Матвійчук. Оркестровка та хорове аранжування – Дмитро Коновалов. Режисерами відеороботи стали Влад Разіховський та Максим Арделян.

Свіжі новини